Een Travellerspoint blog

Machu Picchu

sunny 26 °C

Hi Folks!

Om met de deur in huis te vallen: Machu Picchu was super! Amai, wat een highlight! Het is zn naam als 1 der nieuwe 7 wereldwonderen meer dan waard. De locatie alleen al, op de top van een berg in de middle of nowhere... Je voelt je plots maar heel klein te midden van al die natuurpracht.

machu_picchu.jpg

Dinsdagmorgen werd ik om 6u30 opgepikt en aan het station afgezet. Daar heb ik een uur of 4 op een boemeltreintje gezeten richting Aguas Calientes, het laatste dorpje voor Machu Picchu en van daaruit nog een kort busritje de berg op. De treinrit was lang, maar viel goed mee. De natuur was prachtig, ik had veel plaats en een gesprekspartner, zijnde mijn buur, een Argentijnse fotograaf. In Aguas Calientes heb ik mijn groep en mijn gids gevonden aan het station en samen zijn we de bus opgestapt richting Machu Picchu. Daar toegekomen werden we door de gids rondgeleid gedurende een kleine 2 uur en daarna kregen we nog wat vrije tijd. We hadden een hele goeie gids die zelf een boek gepubliceerd heeft over Machu Picchu dus dat was mooi meegenomen.

Machu Picchu was één van de laatste incasteden dat bewoond was in de 15e - 16e E en waarschijnlijk verlaten is omdat men schrik had in handen te vallen van de Spanjaarden. Die hebben de plaats echter nooit kunnen ontdekken tot de historicus Hiram Bingham er in 1911 toevallig op stootte toen hij op zoek was naar een andere incastad. Veel weet men nog niet over de functie van de stad, maar er wordt aangenomen dat het diende als een soort buitenverblijf voor hooggeplaatsten.

De plaats is echt magnifiek en laat veel indrukken na. Ik had ook speciaal dinsdag uitgekozen omdat de reisgidsen zeggen dat dat één van de minst drukke dagen is doordat veel mensen dan naar de markt van Pisac gaan in de plaats. En inderdaad, het viel echt heel goed mee van volk, ik had minstens 10x zoveel bezoekers verwacht.

Midden de site staat er een steen, Intihuatana of 'Hitching post of the sun' genaamd. Als bezoeker moet je je handen boven de steen houden (net niet aanraken), je concentreren en de 'energie van Machu Picchu' ontvangen. En natuurlijk, zoals het cliché het wilt, denk je dan echt iets te voelen.

hitching_post.jpg

Terug in Cuzco, heb ik de Amerikaanse meisjes teruggevonden die hun incatrail erop hadden. En ik kan jullie geruststellen, het was allemaal super verlopen en ze hadden het veel lastiger verwacht, dus ons Belgjes zullen ook wel geen problemen gehad hebben. Die komen trouwens binnen een paar uurtjes al weer terug. Het is voorbij gevlogen.

Gisteren heb ik nog met een Braziliaan, die op de trein terug voor mij zat, het incamuseum gedaan hier in Cuzco en dat was ook de moeite waard. Heel veel info over alle beschavingen die in Peru geleefd hebben tot en met de inval van de Spanjaarden. Ook enkele incamummie's, veel keramiek, juwelen etc... in combinatie met een goede gids: interessant!

Vandaag een rustig dagje want we hebben gisteren een stapje in de wereld gezet en daar kennen ze in Cuzco ook iets van! Een irish pub en enkele danscafeetjes, meer hebben we niet nodig!

Ooohh, voor ik het vergeet. Gisteren ging ik het eerste simpele winkeltje binnen aan onze hostal om wat cola te kopen en wat zie ik daar??? Ongelooflijk, een pot nutella! Dan zoek je daar 7 weken naar en stoot je er op in het kleinste simpelste winkeltje van heel cuzco. Enfin, heb er vanmorgen alleszins al een feestelijk ontbijt mee gehad!

Zo. Ondertussen heb ik al onze bus geregeld naar Copacabana van morgen en reservaties gemaakt voor ons hotel (http://www.hotelcupula.com/ voor de nieuwsgierigen) dus valt er niet veel meer te doen dan rustig de terugkomst van de anderen af te wachten!

X Philine

Jack's Café Bar, Choquechaca 509, Cuzco
Discoteca Mama Africa, Espaderos 135, 2.° piso, Cuzco
Paddy O'Flaherty's (Irish Pub), Calle Triunfo 124, 2.° piso, Cuzco

Geplaatst door Philine 10:10 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Waaaw, sjiek hotel!!

door Ceetje

De langdurigheid van u afwezigheid en de eindeloze verveling van het leren dwingen mij ook eens te reageren. Zoals iedreen hier unaniem zegt ziet het er een prachtig avontuur uit, geniet dus maar met volle teugen van de resterende tijd. Hier heeft de tijd ook niet stilgestaan dus bereid u voor op enkele verrassingen...
Groetjes el hermanito (hopelijk correct?)

door Martico

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint