Een Travellerspoint blog

Trappen zijn wel ok

overcast 18 °C

Hoiiiiii lieverdjessss

Lang geleden dat jullie nog iets van Liesbeth en mezelf gehoord hebben. De laatste week in Huancayo was erg druk, de eerste dagen rondtrekken te leuk om in een internetcafe te zitten en de laatste dagen hebben we de trektocht naar Machu Pichu gedaan. Verslag van Machu Pichu volgt as soon as possible net als de fotos. Jullie kunnen hieronder het verslagje van Michael al lezen in afwachting van het onze.

We zitten nu in Bolivie trouwens en niet meer in Cuzco dus het eerste stukje klopt niet echt meer.

Dikke kus An Japan

We bevinden ons nu in Cuzco, wat de meest "westerse" en mooiste stad van Peru is. Cuzco is de hoofdstad van het Inca imperium en was het ultieme doelwit tijdens de invasie van de Spanjaarden in de 16de eeuw. De Spaanse invloeden in de architectuur, kunst en klederdracht zijn hier duidelijk zichtbaar. De verwoesting van Cusco was het definitieve einde van het Incarijk. In het verdere verloop van de 16de eeuw hebben de Spanjaarden hier een koloniale stad opgebouwd om de economische gunstige ligging (tussenstop naar de mijnen in Potosi) uit te buiten. Cuzco dreigde in de 19de eeuw uit te doven tot de Amerikaan Bingham Machu Picchu ontdekte. Machu Picchu is te bereiken via de Incatrail, dat zijn geheime paden die de Incas hebben gemaakt om de door de Spanjaarden bezette wegen te vermijden.

Wij hebben de vierdaagse trektocht gedaan en ik hoef er natuurlijk niet bij te vertellen dat het adembenemend was. Door de hoge luchtvochtigheid (subtropisch klimaat) zijn de bergen begroeid zoals in de jungle. Je hebt het gevoel dat je door de wolken loopt wat een heel mysterieus effect geeft. Zeker in combinatie met het gedacht dat de Spanjaarden de route naar Machu Picchu nooit gevonden hebben.

DSC00665.jpg

DSC06436.jpg

DSC06408.jpg

Hoewel het hier regenseizoen is heeft het enkel op de derde dag in de namiddag geregend. De warmte maakte de stijle beklimmingen op de ontelbare trappen net iets pittiger. s´nachts werd het echter best koud in onze tentjes. Dag vier zijn we om 3 uur ´s nachts opgestaan om optijd in Machu Picchu aan te komen zodat we de toeristenstroom voor waren. Tot ieders verbazing zijn er in Peru ook goed opgeleide gidsen die tijdens de tocht en in Machu Picchu zelf niet alleen de toeristenverhalen vertelde, maar zelf de geschiedenis en functie van de verborgen stad in vraag stelde. De Incas hadden geen geschreven taal zodat er uiteenlopende versies en meningen hieromtrent zijn. Voor wat het ook heeft mogen dienen, de ligging, architectuur, hun watersystemen en vooral de expressie van hun geloof in Pacha Mama (moeder aarde) zijn zeer indrukwekkend. De tempels en rotswerk zijn met een onwaarschijnlijke precisie gemaakt. Om het te kunnen vatten moet je het met je eigen ogen zien. Snel zijn is de boodschap want UNESCO laat steeds minder toeristen toe om de ruïnes te beschermen. Voor de diegenen die liever in de zetel blijven zitten heb ik foto´s voorzien.

DSC06454.jpg

DSC06452.jpg

Deze avond nemen we de nachtbus naar Copacabana, een stad in Bolivië aan het titicacameer.
Als mijn geld binnen een paar dagen niet in handen van Boliviaanse struikrovers is hou ik u op de hoogte.

Hasta Pronto

Geplaatst door Anvdv 14:43 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint