Een Travellerspoint blog

Bolivië

sunny 22 °C

Hoihoi,

Hier ons eerste berichtje vanuit Bolivië.

Alles nog steeds in orde met ons. De vier musketiers hebben een supertijd beleefd op hun incatrail en zijn al terug goed gerecupereerd.

Ondertussen zitten wij al in de hoofdstad van Bolivië, La Paz. De hoogst gelegen hoofdstad ter wereld (op 3600m), met 1 miljoen inwoners. De stad ligt in een dal, dus wanneer je hier toekomt met de bus vanuit de bergen, heb je een ongelooflijk zicht over de enorme stad. Heel sjiek om te zien.

We zijn zeker van plan om de beruchte heksenmarkt te bezoeken. Je kunt er van alles kopen, zoals tasjes, kettinkjes, kleden en kleding, maar ook Lama foetussen. Het is Bolivia een gewoonte om een Lama foetus te offeren als je een huis gaat bouwen. Deze begraven ze onder de drempel van het huis als offer en hoe groter het huis hoe meer foetussen er worden begraven. Er gaan zelfs verhalen dat er ook katten, honden en een keer een oude man zijn geofferd, maar of dit echt waar is, is niet zeker.Naast Lama foetussen worden er ook spulletjes verkocht die staan voor geluk, liefde of rijkdom.

philine074.jpg

philine069.jpg

philine072.jpg

philine073.jpg

Copacabana was ook leuk om te doen, maar in vergelijking met Cuzco niet om een week te verblijven. Het stadje ligt net over de Boliviaanse grens aan het Titicacameer. Het Titicacameer is een gigantisch meer (170 km lang, 60 km breed) dat hoog in de bergen op de grens tussen Peru en Bolivië ligt.

De grens naar Bolivië oversteken was heel gemakkelijk en bovendien gratis voor ons. Amerikanen die samen met ons op 1 december de grens over staken hadden minder geluk, want net op die dag ging een nieuwe regeling van start dat ze 100 usd moeten betalen om de grens over te moeten. Anti-Amerikaanse policy dus.

In Copacabana hebben we een daguitstap gemaakt naar Isla del Sol, het eiland van de zon in het titicacameer. Daar hadden we prachtige uitzichten toen de zon plots uitkwam en het meer iedere minuut mooier en blauwer werd.

Copia_de_DSC06511.jpg

Toen we vandaag de bus wouden nemen naar La Paz kwamen we een Belg tegen die ons vertelde over een onstabiele situatie in Sucre en dat alle Belgen in Bolivië zich moesten melden bij de ambassade. We hebben daarnet dus gebeld, en na drie doorschakelingen hadden we eindelijk iemand te pakken die Nederlands sprak en ons wist te vertellen dat de situatie daar al beter is (het ergste was 1 week geleden) en dat er inderdaad regio´s zijn die zich tegen de regering aan het keren zijn, maar dat wij (we zitten hier maar 4 dagen meer) daar normaal niets van zullen merken, omdat we ook in die regio´s niet komen.

Morgen vertrekken we richting Uyuni, waar we vanaf 5 december een driedaagse jeeptocht maken door de Salt Lakes, wat eindigt in San Pedro (Chili), en van daaruit gaan we terug richting Peru, in een dag of 2 - 3.

IMG_4172.jpg

Mijn gsm - bereik is stilgevallen vanaf de grens naar Bolivië, dus ik kan een weekje geen smsjes meer ontvangen.

Tot de volgende,
Philine x

PS An en Liesbeth zetten hun foto´s online

Geplaatst door Philine 15:09 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint