Een Travellerspoint blog

Bolivia

sunny 22 °C

Hey,

hier ben ik weer na een lange afwezigheid. Er valt weer heel veel te vertellen.
We zijn op een driedaagse jeeptocht door de Salt Lakes geweest. De toer was absoluut één van de hoogtepunten van deze reis. Het was prachtig. We zaten met 6 mensen + de bestuurder in een dikke jeep. Ik kreeg al een dakar gevoel.
De eerste dag zijn we door de zoutvlakte gereden en zijn we het zouthotel gaan bezoeken. In het zouthotel is alles van zout gemaakt. De zoutvlakte zelf laat zich moeilijk beschrijven dus daarvoor kun je beter naar de foto´s kijken.

Copia_de_DSC00816.jpg

Het eerste deel was zout met een laagje water. Je kreeg het gevoel alsof je op de zee aan het rijden was. Nadien reden we op vast zout. Om de motor tegen het zoute water te beschermen, stak de chaufeur een grote hoeveelheid heide-achtige plantjes tussen alle kieren en gaten van het motor compartiment. Om 14u zijn we gestopt om iets te eten en foto's te trekken. Op de zoutvlakte kan je heel rare foto's maken. Ik zou ze gewoon bekijken en dan weet je wat ik bedoel.

Copia_de_DSC00851.jpg

Na een paar uurtjes in de jeep waren we aangekomen op onze eerste slaapplaats. Het was een lange gang met allemaal kamers van 6. Lekker gezellig bij mekaar. Om de tijd te doden hebben we wat ping-pong gespeeld, gegeten, de derde shrek film gezien en wat gelachen met Michael zijn fameuze val. Zijn stoel was gewoon uit mekaar gevallen terwijl hij er op zat.

De tweede dag zijn we naar verschillende lagoons gaan kijken. Deze werden sierlijk gekleurd door flamingo's.

philine216.jpg

Verder kregen we het gevoel dat we op een andere planeet waren. Er was niets anders te zien dan bergen en zand. Zeer vervelend als je met een volle blaas zit en er is geen struik te bespeuren.

philine172.jpg

Copia_de_DSC06539.jpg

Onze overnachting was in een basic hotel. We sliepen op betonnen blokken met daarop 2 matrassen. Zeer gezellig!!!

De laatste dag zijn we zeer vroeg moeten opstaan om het effect van de geisers te zien. Als het koud is, zie je de dampen die boven de geisers hangen. Deze dag zal ik niet snel vergeten.

philine249.jpg

philine269.jpg

De chaufeur had ons afgezet aan de geisers en reed door dus we moesten helemaal naar de andere kant wandelen maar het was zo koud dat we besloten om te gaan lopen. Stel je voor. Het is daar super koud en overal liggen stenen. Natuurlijk vloog ik tegen de grond. Op twee schaafwondes na was alles OK! Tegen 10u kregen we ons ontbijt en was de rit gedaan. We moesten een bus opstappen en die bracht ons naar Chilie. Het was een brut einde maar bolivie was zeker de moeite om te bezichtigen. Vaarwel Bolivie.

Doeikes

Geplaatst door liesetto 8:42 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Heyhey iedereen!
Jullie laatste weekje is van start gegaan...wat staat er nog op de agenda?
De foto van in de zoutvlakte is gewoon DE MAX!!!
Wanneer kom je zondag aan Fietje?
We doen terug mee aan de kerstcorrida (lees enkel ik en mijn zussie - boeee Sarah en Griet!), hopelijk kom je ervoor of erna in Deerlijk city toe zodat we je een deftige terugkeer (zonder zweterig tomatekopke hehe)kunnen geven he!!

toedeloeee
xxx
ENJOY!!!

door Ceetje

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint