Een Travellerspoint blog

Chili to Lima

semi-overcast 25 °C

Hohoho,

Ik ga proberen in een sneltempo een update te geven vanaf de Salt Lakes tot nu.

Na de Salt Lakes zijn we dus beland in het Chileense stadje San Pedro. Een beetje als toekomen in de Wild West. Zand, zand en nog es zand. En niet te vergeten een ijzersterke zon op onze kop. We hebben daar 1 nacht en anderhalve dag gespendeerd met... tjah met wat eigenlijk? Wat rondlopen, terrasjes doen, goed gegeten en ons laten charmeren door het Chileense volk (op dat vlak hebben ze puntjes voor op het Peruaanse volk). Het viel ons wel direct op hoe anders het daar was. Bolivië en Peru waren wat ons betrof 1 pot nat, maar Chili is direct al een wereld van verschil. Moderner en andere mensen, zowel qua temperament (vriendelijker maar ook meer machistos en meer het latijns-amerikaanse temperament) als qua uiterlijk (mooiere mensen).

Copia_de_DSC00979.jpg

Na San Pedro zijn we doorgereist naar het kuststadje Arica. Daar zijn we toegekomen op een zondag, waar bijna alles een beetje ongelukkig gesloten was. Geen nood, er is altijd een mac donalds voor ontbijt en middageten (inderdaad...). Maar het strand maakte alles goed en zo hebben we daar al bij al nog een leuke dag gehad.

DSC06577.jpg

IMG_4475.jpg

IMG_4464.jpg

IMG_4467.jpg

Na Arica richting Arequipa wat terug op Peruaanse grond ligt. De grens oversteken deden we in stijl met een Chevrolet om daarna in Tacna de bus op te springen.

DSC00997.jpg

Arequipa stond ons al aan het moment we daar toekwmen. Een pracht van een stad met een beeldige plaza en een impozante kathedraal. We hebben ons daar echt es goed laten gaan! Superlekker gegeten in diverse restaurantjes (voor een prikje vergeleken met wat je ervoor in België zou betalen), souveniertjes ingeslaan en terug een kappersbeurt (voor 6 euro in een echte l'oreal / kerastase studio). Verder hebben we er ook het Monastario bezocht. Een gigantisch maar supergezellig klooster midden de stad.

IMG_4499.jpg

IMG_4495.jpg

IMG_4496.jpg

IMG_4575.jpg

IMG_4523.jpg

IMG_4537.jpg

IMG_4550.jpg

IMG_4551.jpg

Ook een bezoekje aan het museum waar Juanita, de overbekende ijsmummie ligt. En als kers op de taart nog es gaan raften! Dikke fun met snelle rapids en enkele diepe vallen! Michael en Edith zijn daar op driedaagse vertrokken dus zijn wij, die de stad al lang gezien hadden, twee dagen vroeger dan hen vertrokken.

Met zijn drietjes (An, Liesbeth en ik) zijn we verdergereisd richting Nazca. Daar hebben we de eerste dag een cemetary bezocht. Een oeroude begraafplaats van honderden jaren oud waar menselijke botten overal rondslingeren en nog enkele complete beendergestellen te zien zijn inclusief haar van om en bij de twee meter!

IMG_4595.jpg

IMG_4594.jpg

De tweede dag hebben An en ik het aangedurfd in een sportvliegertje te kruipen om over de Nazcalijnen te vliegen. Met slechts plaats voor 3 pasagiers, zaten An en ik elk in een ander vliegertje maar allebei op de bevoorrechte plaats naast de piloot. Het was een ganse belevenis want je voelt je toch heel wat fragieler in zo n klein vliegertje dan in een echt vliegtuig. Plus het feit dat het niet echt bevorderlijk was voor de maag, nietwaar An?

IMG_4607.jpg

IMG_4605.jpg

IMG_4600.jpg

Na Nazca richting Pisco. Of Paracas, het buurdorp aangezien Pisco na de aardbeving van augustus niet echt recht meer staat. Vanuit Paracas hebben we een boottocht gemaakt naar de Islas Balastas. Een rotsachtige eilandengroep op een halfuurtje varen van de kust dat bezaaid is (en dan bedoel ik echt bezaaid) met pelikanen, andere vogels, pinguins, zeehonden en zeeleeuwen. Imposant!!! Overal vogels en dieren waar je maar keek! Eens iets anders dan de zoo!

IMG_4660.jpg

IMG_4647.jpg

IMG_4673.jpg

IMG_4698.jpg

IMG_4629.jpg

IMG_4675.jpg

DSC01106.jpg

Daarna de taxi in richting busstation. Onze taxichauffeur heeft ons eerst nog es meegenomen voor een rondritje door Pisco-city. Je ziet veel over aardbevingen op de TV, maar je kan de effecten daarvan toch maar vatten eens je het met je eigen ogen gezien hebt. Meer dan de helft van de huizen ligt plat, ganse hotels, appartementsblokken en zelfs van de grote kerk op de plaza staan enkel maar de twee torens meer recht. Overal zie je mensen puin ruimen en muren metsen en wonen doen ze in tentjes of in houten hutjes. Om stil van te worden.

IMG_4716.jpg

Zo, dat laatste was vanmorgen en ondertussen zijn wij drietjes in Lima aanbeland. Gedaan met de ongerustheid voor de ouders dus. We zullen onze laatste daagjes op het gemak spenderen met nog enkele culturele en strandbezoekjes.

IMG_4761.jpg

IMG_4751.jpg

IMG_4725.jpg

We verwachten dat Edith en Michael zich morgen of overmorgen terug bij ons vervoegen.

Zaterdag om 21u plaatselijke tijd (zondag 3u s nachts Belgische tijd) stijgen we terug op om na een overstap in Madrid zondag rond 18u30 terug in ons Belgenlandje te arriveren!

See you then!

XXX Philine

Geplaatst door Philine 16:34 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint