Een Travellerspoint blog

Nieuwtjes uit Huancayo

sunny 25 °C

Ons Huacayaans leventje komt jammergenoeg stilaan ten einde. Daarom eventjes een résumeetje van enkele alledaagse dingen die ons hier overkomen:

- We hebben al een week na 10u ´s morgens geen water meer. Dat betekent: altijd een verrassing of je kunt douchen of niet, de wc doorspoelen kan alleen als iemand er aan gedacht heeft voor het werk flessen te vullen met water, geen mogelijkheid tot afwassen, koken kan alleen met flessenwater. Gisteren heb ik Juan-José en Patty opgebeld daarvoor en ze hebben ons beloofd het probleem op te lossen. Het is hier namelijk heel normaal om na 10u geen water meer te hebben, maar normaal hadden we dan nog genoeg water in onze reservetank om de periode tot s morgens te overbruggen alleen leek de tank zich niet meer bij te vullen.

water.jpg

- In Ladrillera wonen er twee zwijnen tegen ons klasje, wat soms tot hilarische toestanden leidt als de grootste zeug plots de klas komt binnengewandeld. Nooit gedacht dat ik hier nog zwijnen ging versleuren.

het_zwijn.jpg

- Meer triestige toestanden zie je dan wanneer rond 11u jongens van rond de 14 jaar het klasje voorbijwandelen, houwelen op de schouders, klaar van een voormiddagje hard werken.

- Kinderarbeid is hier trouwens schering en inslag. Vanaf ze met moeite kunnen lopen, wordt hen geleerd te bedelen, snoepjes te verkopen, schoenen te poetsen, etc...

- In het weeshuis Coto Coto kwam gisteren iemand een bezoekje brengen aan Jhonatan, één van onze 8-jarige bengels. Het bleek zijn vader te zijn, terwijl hij er met moeite 20 jaar uit zag.

- In al die weken is er nog niemand geadopteerd van de kindjes waarbij ik werk (4 tot 8 jaar). Er zijn wel enkele adopties gebeurd bij de baby´s en peuters waarbij An en Liesbeth werken. Vooral door Duitsers en Italianen.

- Toen An haar nieuwe Allstars-schoenen wou uitproberen in de winkel, moest ze haar voet in een plastiekzak steken.

- De Denen kennen België vooral door de Dutroux-affaire

- Toen ik zaterdag met Sophie een georganiseerde tour gedaan heb door de buurtdorpjes van Huancayo, moest ik over heel de dag 5 keer op de foto met Peruanen. In het totaal kan ik het al niet meer op 2 handen tellen, hoeveel ik hier al op de foto gemoeten heb. Ons nieuwste grapje is dan ook: 5 Soles, por favor!

- An haar geldbeugeltje met kleingeld is gestolen op de combi.

- Zondag zijn we naar het dorpje met de zilvermarktjes geweest en dat is niet vruchteloos geweest.

- Het is hier complete taalcrisis. Ik begin in het Nederlands te praten tegen de Amerikanen en in het Spaans-Frans tegen de kindjes. " Momentito, je suis ocupado"

- Bij het afbieden voor mijn zilveren armband liet mijn Spaans mij ook efkes in de steek en vroeg ik hem ´of het niet een beetje duurder kon´en ´wat zijn slechtste prijs was´.

- Liesbeth overweegt een darmspoeling.

- Liesbeth en ik hebben An haar stort zelf onder handen genomen en alles voor haar opgeruimd. Onze gezondheid gebood het.

an_bed.jpg

- An en Liesbeth hebben deze morgen op de markt bijna een puppy gekocht voor 5 Soles (1.25 euro).

puppy.jpg

- Onze nutellapot is ondertussen leeg. Spijtige zaak.

-THE END-

Geplaatst door Philine 17:21 Gearchiveerd in Peru Reacties (1)

Don t worry, the driver used to be a pilot

sunny 33 °C

Hola chicos y chicas

Er is alweer een week omgevlogen, tijd voor een verslagje dus. Vooral de zaterdag is een verslagje waard. Philine en Sofie hadden een meer culturele uitstap gepland. De rest had gekozen voor een trektocht naar een gletsjer.

Sofie had de trektocht reeds gedaan en had ons al gewaarschuwd dat het enorm zwaar was. Helemaal in de stemming om de bergen van Peru te verkennen en fysiek af te zien vertrokken we vroeg in de ochtend. De weg naar ons startpunt was een 2uur durende "boneshaker". Onze trektocht begon op 4200m hoogte, we begonnen dan ook al onmiddelijk op cocabladeren te knabbelen om de hoogte beter te verdragen. Sofie had gezegd dat we de eerste 15 minuten moesten doorbijten, het eerste stuk van de tocht was inderdaad enorm zwaar maar met de raad van Sofie in ons achterhoofd klommen we omhoog. Na ongeveer 3uur zwoegen en zweten over verschillende bergpassen kwamen we aan aan ons doel, een prachtige gletsjer op 4500m hoogte. Willy, onze gids, vond het een goed idee om tot aan het gedeelte van de gletsjer te gaan waar er sneeuw lag. Hij wou dit via een berg doen want dat was de "veilige" weg. Toen we een deel van de groep op handen en voeten zagen kruipen op de steile berg besloten sommige, waaronder ik, om aan de voet van de gletsjer te blijven.

gletsjer.jpg

Gelukkig kan iederen de klim naar het sneeuwgedeelte nog navertellen want het was levensgevaarlijk. Zo hadden ze het codewoord "rock" afgesproken om mekaar te waarschuwen voor de naar onder vallende rotsen. Toppunt was dat onze gids Willy al bovenaan de berg stond te wachten en niemand hielp tijdens de klim of zelfs de weg aangaf. Nadat iedereen doodsangsten had uitgestaan kreeg onze Willy de nodige feedback: Willy you are a wanker, Willy you stupid bastard. De groep was vanaf nu gesplitst want wij hadden geen zin om op Willy te wachten. Liesbeth, Noreen en ik begonnen al aan de afdaling. Onderweg kwamen we een nogal nerveuze gids tegen die angstvallig (het was ondertussen 15uur en een nacht in die bergen overleef je niet omwille van de koude) toeristen probeerden te verzamelen. Hij stelde voor dat wij op Willy moesten wachten maar ons antwoord was duidelijk: "Willy can kiss my ass". Omdat de gids wat te traag ging voor ons liepen we met enkele peruaanse studenten geneeskunde en farmacie verder. De gids schreeuwde ons de nodige aanwijzigen toe (lang leve de echo). Op de laatste berg die we moesten afdalen zaten we in een soort trance want we waren allemaal doodop. Aangekomen om 17u na wat rust was het toch wat bang afwachten op de rest die tot aan het sneeuwgedeelte waren gegaan. Toen iedereen aankwam om 18u30 vlogen we ze ook in de armen. Voor sommige was de terugtocht een hel, Kaylie en Urmie waren namelijk hoogteziek geworden.
In de berghut genoten we allemaal van onze welverdiende kippensoep. De Willy vond ons waarschijnlijk niet zijn meest toffe groep maar het gevoel was wederzijds. Om 20u30 waren we terug thuis, de meesten misselijk van de boneshaker terug maar wel enorm onder de indruk van de prachtige trektocht. Machu Pichu here we come.

Vandaag gaan we nog naar de wekelijkse feria (markt) en naar een zilvermarkt. Morgen start onze laatste week hier in Huancayo, we gaan onze bengels enorm missen dus deze week gaan we nog genieten.

Kissies, An Japan

Geplaatst door Anvdv 8:38 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking Reacties (0)

Picture hyperlink / Imagen hipervínculo / Photo lien

sunny 25 °C

Hi / Hola / Salut!

To our foreign friends, here you have the hyperlink to our picture album:
A nuestros amigos extranjeros, aqui tiene el hipervinculo de nuestro álbum de imágenes:
A nos amis étrangers, ici vous pouvez trouver le lien pour notre album photo:

http://s237.photobucket.com/albums/ff55/Anvdv/Peru/

Note: The pictures are now organised in subalbums, located at the left of the page
Hemos organizado nuestros imágines in subálbumes, a la izquierda de la pagina.
Nous avons organisés nos photos dans subalbums, a gauche du page.

Kisses / Besos / Bisous,
The Belgians / Las Belgas / Les Belges

(Ondertussen is er een nieuwe vrijwilliger gearriveerd. Een Fransman, dat enkel Frans en Spaans kan. Dus jullie kunnen wel bedenken wat een taalsoep het momenteel in ons hoofd is om in groep van Nederlands, naar Engels, Spaans en nu ook Frans om te schakelen)

Geplaatst door Philine 18:11 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking Reacties (0)

The Jungle (Tarzaaaaaaaaaaaaaaaaaan)

sunny 25 °C

Halowa,

dit weekend zijn we met de hele bende naar de jungle getrokken. Na een 4 uur durende busrit kwamen we aan in La Merced. Wat was het daar lekker warm en vochtig! We wilden dat weekend lekker luxueus doen en hebben dus gekozen voor het hotel Casablanca. In de namiddag zijn An, Philine en Liesbeth het centrum van La Merced gaan bezoeken. De anderen bleven liever in het zwembad ploeteren.
La Merced is een gezellig en rustig stadje met zeer lieve en behulpzame inwoners maar An en Liesbeth wilden iets meer actie en besloten om de stad te bezichtigen van op een hogergelegen hoogte. Daarvoor moesten ze eerst een berg aarde opklimmen en dan 50 trappen doen. De 50 trappen was een makkie maar die berg aarde opklimmen was iets moeilijker maar de twee dames wisten niet dat er langs de berg aarde een mooi padje was aangelegd om tot aan de trappen te geraken. Het zicht was hilarische!
´s Avonds wilden we poker spelen. Liesbeth had de kaarten op zak maar niemand had het monopolie geld meegenomen. Daar zaten we dan zonder ons poker geld tot Michael op het idee kwam om van servetten, geld te maken. Het was echt fingerspitsengevoel maar het is ons toch gelukt. Philine was de absolute winnaar met een carre.

Dag 2 hebben we een uitstap gedaan. Onze ¨engels¨ sprekende gids Sam kwam ons ophalen om 9u. De Sam sprak inderdaad engels maar hij verstond geen woord van wat we zeiden. Als we vragen stelden, was hij gewoon aan het gokken wat het kon zijn. De daguitstap was een succes. We zijn over een hangbrug geweest en hebben geprobeerd An er over te gooien. We zijn bij een ¨echte¨stam geweest (yeah right!). We hebben twee watervallen gezien en hebben daar gezwommen. Dat was zalig! In de namiddag hebben we een boottocht gemaakt van 10 minuten en dankzij de Michael hebben we nog 5 minuten extra gekregen. We hebben ons tripje afgesloten in een koffiemakerij.

jungle_native.jpg

jungle_waterval.jpg

Maandagmorgen zijn de meeste naar huis vertrokken maar An, Edith, Michael en Liesbeth zijn gebleven om te gaan raften. Onze vriend Sam ging mee om als vijfde man te spelen in de boot. Eerst kregen we ons reddingsvestje en helm aan en nadien kregen we les in het raften. In 5 minuten wisten we wat we moesten weten en hup het water in. Onze begeleider in het raften zat helemaal achteraan om ons bij te sturen wat bij momenten wel nodig was. Hij had gewoon controle over de hele boot. Hij kon de boot zo laten draaien dat we helemaal nat waren en wij maar aan het pedellen voor niets. Maar toch was het voor ons allemaal een leuke ervaring. De rest van de dag hebben we lekker in het water gelegen en helemaal niets gedaan.

rafting_jungle.jpg

Groetjes vanuit het zonnige Huancayo!!

Hahahahaha en bij jullie is het slecht weer

Geplaatst door liesetto 15:00 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking Reacties (0)

Jungle

overcast 22 °C

Hola!

De jungle was dikke fun! Mijn foto´s heb ik reeds op ons fotopagina gezet, de verhalen erbij volgen wel nog!

X

Geplaatst door Philine 16:50 Gearchiveerd in Peru Tagged backpacking Reacties (0)

(Berichten 11 - 15 uit 31) « Pagina 1 2 [3] 4 5 6 7 »